SPF Seniorerna Möllans Bulletinsida.

______________________________________________________________________________

         MÖLLAN Helsingborg

                                                                                                 Allerum - Domsten - Hittarp - Laröd

______________________________________________________________________________

 

 

______________________________

SPF Möllans Bulletin, november 2018.

_______________________________

 

Månadsmöte den 6/12 kl. 14.00 berättar Christel Kvant om hur man får en levande trädgård - som ger mat och skydd åt humlor, vildbin och andra nyttiga insekter, fåglar, igelkottar med flera. Det handlar om att välja matnyttiga blommor och erbjuda skydd och bostad - mycket att tänka på och en hel värld att upptäcka. Christel är bland en hel del annat en uppskattad författare av trädgårdslitteratur, fotograf och nominerades 2011 till Augustpriset för boken ”Trädets tid”, med motiveringen: Trädets tid är som en vandring med en kunnig och sinnlig ciceron. Magiskt vackra bilder och generöst berättande som snitslar mellan oväntade grönområden och väcker nyfikenhet och ger lustfylld läsning.

Det blir glögg, tilltugg och annat med tanke på julen. Allt för ett pris av 50 kr för föredrag, info, en stunds umgänge och kaffe med kaka.

 

Nobelfest fredag 30/11 kl. 18.00 på Holstagårdsskolan i deras matsal med Rolf Lindelöf, som är vår ciceron för hur det går till på en riktig Nobelfest. Dessutom är Rolf kvällens toastmaster. Rolf med hustru har vid två tillfällen bjudits in av Nobelfamiljen och Nobelstiftelsen till Nobelprisutdelning och -fest, som de deltagit i. Rolf kommer att berätta en del om det som man bara får reda på bakom kulisserna. Kvällens meny: Välkomstdrink med tilltugg, Skaldjurspaté med romsås och rosenbröd, Slottsstek på gammaldags vis, Ingefärskokta päron med hallonsås och mandelflarn, kaffe. Vin eller alkoholfritt serveras till maten. Den som så önskar klär sig festligt. Någon Nobel överraskning kan inträffa under kvällen. Anmälan sker genom inbetalning av 450 kr till Möllans bankgiro 890-3205 senast den 19/11.

 

KONSERTER, biljetter kan beställas hos Lillian Strömberg tel. 923 51 senast fyra dagar före konserten.

 

”Julkonsert” söndag, 9/12 kl. 18.00 med Symfoniorkestern, Konserthuskören och solister. Musik som berör, skänker julstämning och värme. Biljetter på rad 10 och 24. Pris 215 kr.

 

”Trettondagskonsert” söndag, 6/1 kl. 15.00 eller 18.30 med Symfoniorkestern och violinisten Johan Delane. Festligt, sprudlande och kontemplativt, som trettondagskonserter ska vara. Biljetter på rad 11, 25 och 26. Pris 335 kr.

 

TEATER: Ytterligare info lämnas av Monica Rentner 928 62 alternativt Britt-Marie Sjöberg 946 21.

 

 

_______________________________

SPF Möllans Bulletin, november 2018.

_______________________________

 

 

La Traviata av Giuseppe Verdi på Malmö opera 27/1 kl. 16.00. För anmälan, senast den 21 januari sätt in 700 kr på Möllans bankgiro 890-3205 per biljett inkl. bussresa. Avresa från Andreasgården kl. 13.45.

 

Ronnie Mjöman avslutar höstens musikföreläsningar på Andreasgården fredag 14/12 kl. 14.00 med Charles Gounod, lite mingel och med en avslutande extra föreställning. Ring Vivi Ann Olsson tel. 923 00 eller maila vivi.ann@telia.com .

 

Värdar i Möllan. Akut behövs värdar för att ställa Andreasgården i ordning inför månadsmöten och andra träffar. Värdarna träffas första torsdagen i månaden kl. 11 för att möblera lokalen, vilket tar cirka en timme. Värdar iordningställer lokalen efter mötet. Som värd går man in gratis på månadsmötena. Du som är intresserad: ring Vivi Ann Olsson 923 00, Ingvar Löfdahl 070-669 4236 eller någon annan i styrelsen.

 

Ofrivillig ensamhet SPF-föreningarna i Helsingborg med stöd av Helsingborgs stad har skapat Seniorcentrum, som ska motverka ofrivillig ensamhet. Information om detta kommer att skickas till Möllans medlemmar och seniorer i Helsingborg ska bjudas in till olika aktiviteter med början efter årsskiftet av respektive SPF förening. Ytterligare information finns på hemsidan www.spfseniorcentrum.se/ . Du kan kontakta Ingvar Löfdahl 942 36 för ytterligare information.

 

Om du vill starta en ny aktivitet eller studiecirkel, Keramik? Gå på bio? Promenader? Diskussionsgrupp? Jazzcirkel? Skräpplockning? Mat? eller något DU brinner för? Hör av dig till Tony Lejegård 39 50 57.

 

Anmäl din e-postadress till SPF genom att skicka ett e-mail till Kerstin Nörgård: kerstin.norgard@tele2.se . Vi skickar ut bulletinen via mail varje månad till dem som anmält e-postadress. Andra erbjudanden och information kan förekomma med kort varsel.

 

Nya medlemmar i SPF Seniorerna Möllan önskas hjärtligt välkomna.

Elisabet Malm Butke Domsten

 

Möllans arrangemang sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan Skåne

 

Café Andreas Allerums församling driver Café Andreas på tisdagar kl. 14 i Andreasgården. Kaffe och kakor 30 kr.
20/11 Husmorsknep Karin Bäckefjord inleder.

4/12 Vi förbereder Andreasgårdens Julmarknad Julgodistillverkning.

 

Du äger bara det, som du har i ditt huvud. / Georg Klein